7 maart 2020 | 13:00 uur

Koorfestival Noord-Nederland

7 maart 2020 |

Wie wordt het beste koor van Noord-Nederland?

Zaterdag 7 maart strijden in De Lantearne in Surhuisterveen tien koren uit Noord-Nederland om de titel “Beste Koor van Noord-Nederland 2020”. De competitie vormt tevens de opmaat voor de Nationale NKF Finale in Utrecht, waar alle provinciale winnaars strijden om de nationale titel “Koor van Het Jaar 2020”.

Tien koren strijden om de eretitel. Daarmee belooft het korenfestival in Surhuisterveen een gevarieerd feest voor koorliefhebbers te worden. Van popkoor tot klassiek, de variatie in stijlen is groot. Ieder koor wordt door een professionele jury onder leiding van voorzitter John Damsma op tien objectieve criteria beoordeeld. Het koor dat het hoogste aantal punten behaalt, mag zich twee jaar lang “Beste Koor van Noord-Nederland” noemen en wint een directe plaatsing aan de Nationale NKF Finale 2020 op 6 juni a.s. in Utrecht. De winnaar ontvangt tevens de ISLA coaching prijs t.w.v. € 250,-.

Publieksprijs Noord-Nederland
Ook het aanwezige publiek mag zijn stem uitbrengen voor de NKF Publieksprijs Noord-Nederland 2020. De winnaar van deze prijs mag zich twee jaar lang NKF Publieksfavoriet van Noord-Nederland noemen. De hoogst beoordeelde NKF Publieksprijswinnaar van alle provinciale competities verdient tevens een plaatsing voor de Nationale NKF Finale 2020. Daarmee heeft het publiek een belangrijke stem in de grootste korencompetitie van Nederland.

Kom kijken en luisteren en moedig jouw favoriete koor aan!

Kaarten kosten € 9,- en € 4,- voor kinderen tot en met 12 jaar.

Aanvang: 13:00u
Juryuitslag: circa 17:30u

Bestel je kaarten hier voor online voorverkoop.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *