8 februari 2020 | 14:30 uur

Harmonicafestival de Loekpoedels

8 februari 2020 | 14:30 uur

“De Loekpoedels”, best een beetje rare naam maar hij is door de oprichters bedacht tijdens een lesavond van een harmonicacursus. Het is een samenvoeging van ‘loek’ en ‘poedel’, Friese woorden die trek en zak betekenen. Waarom ze meer spreken over hun trekzak dan over hun trekharmonica is dan ook verklaarbaar.

Het kan vriezen en het kan dooien op zaterdag 8 februari 2020 maar de 13e editie van hun succesvolle jaarlijkse trekzakdag gaat altijd door. Ze hopen natuurlijk op redelijk weer zodat een groot aantal bezoekers en spelers (w.o. ook accordeonisten welkom zijn) de dag opnieuw vanuit alle windstreken zullen meevieren.

Ruimte voor de workshops

Het is vanzelfsprekend dat er ’s middags – het grote succes van voorgaande jaren – weer workshops worden gegeven. Dat grote succes is ook te danken aan met name Dieter Holmersma uit Leek die er elk jaar iets bijzonders van maken waardoor het onvergetelijk wordt.. De Steier spelers krijgen les van Dieter en assistente Renate, befaamd om zijn talentvol spel op de Steier en zijn bijzondere manier van lesgeven. Hij heeft een Steirische harmonicaworkshop voor beginners en een voor gevorderde spelers.

De trekharmonicaspelers hadden de vorige keer Folina Boonstra als docent en dat is prima bevallen. Folina Boonstra gaat deze keer weer een workshop verzorgen voor de trekzak. Haar workshop van vorig jaar is zo goed bevallen bij de cursisten zodat ik Folina weer heb gevraagd, en het komt goed zegt ze.

De workshops zijn van ca. 14.30 tot 17.45 uur. Kosten € 25,00 per persoon, resp. 10 tot 15 personen per workshop. Zoals altijd, zijn er meer aanmeldingen, dan komen er meer docenten.

Wie wil, kan zich opgeven voor een broodmaaltijd na afloop.

Om 19.00 uur presenteren de spelers van de workshops hun resultaten op grote podium.

Om 19.30 uur begint het feestelijke grandioze jubileumprogramma op dit podium.

* Geef u tijdig op voor een optreden in de Grote zaal waar we een mooi programma voor samenstellen uit de aanmeldingen die we gekregen hebben. Net als voorgaande jaren zullen er veel spelers te horen zijn op trek(zak)(harmonica), Steirische harmonica en accordeon.

* Vrij spelen voor alle harmonica- en accordeonspelers in de bijzalen, hal en de blauwe zaal. Ruimte genoeg voor iedere stijl en ieders repertoire en overal muziekliefhebbers om te luisteren en/of eventueel mee te zingen.

We weten nu al dat we alle aanwezigen een fantastische muziekavond kunnen bieden.

De toegang is gratis, iedereen van harte welkom.

Organisatie: Harmonicaclub De Loekpoedels in gebouw De Lantearne, Surhuisterveen. Opgeven en inlichtingen bij Pieter van der Veen, tel. 0512-352004 (veen-139@hotmail.nl).

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *