Darters gaan weer los in ‘Feanster Open’

SURHUISTERVEEN – Het vorige jaar kon het ‘Feanster Open’ Dartstoernooi geen doorgang vinden vanwege de coronamaatregelen. Maar dit jaar kunnen de darters weer terecht in Surhuisterveen. Aanvankelijk stond zaterdag 8 januari op de planning. Toen moest het toernooi op het laatste moment om dezelfde reden worden geschrapt. Nu is zaterdag 12 maart Zalencentrum De Lantearne voor één dag weer het Ally Pally van Noord-Nederland.

De derde ‘Feanster Open’ wordt in één dag afgewerkt, waar de tweede editie een Tweedaags evenement betrof. “Toen hadden we op de vrijdagavond een koppeltoernooi en op de zaterdag een wedstrijd voor singles”, vertelt Wouter Numan, voorzitter van de Stichting Feanster Darts, die verder bestaat uit Sander van der Veen (secretaris) en Henk Jan van der Veen (penningmeester). Numan is blij dat door de versoepelingen nu ook weer publiek welkom is.

Surhuisterveen maakte door haar ambitieuze aanpak meteen naam in het dartswereldje. De darters blijken hongerig te zijn getuige de voorinschrijving, die inmiddels is geopend. “Het loopt storm, al kunnen er nog wel een aantal koppels bij”, laat Sander van der Veen weten. “Je merkt echt dat de spelers uitzien naar een toernooi.”

De voorinschrijving gaat via de website www.feansterdarts.nl en sluit op vrijdagavond 11 maart om 23.59 uur. Inschrijven kan ook nog op de wedstrijddag, alleen geldt dan de regel ‘Vol is vol’. De zaal is open om 13.00 uur, aanmelden vanaf 13.30 uur, de wedstrijd begint om 14.00 uur. Er is plaats voor 64 deelnemende koppels. Voor het winnende koppel ligt er een prijs klaar van € 250,- en twee tickets voor een bezoek aan de Premier League Darts in Ahoy in Rotterdam.

Reacties zijn gesloten.