9 november 2019 | 15:00 uur

Survento Fanfare Festival

09 november 2019 | 15:00 uur

Survento Fanfare Festival is schot in de roos 

De behoefte van fanfares om zich in een andere setting dan in de traditionele concertopstelling te presenteren is kennelijk groot. De tweede editie van het Survento Fanfare Festival op zaterdag 9 november in De Flambou in Surhuisterveen is met vijftien deelnemers al meteen volgeboekt. Dat maakt de organisatie op haar Facebookpagina bekend. 

Het Survento Fanfare Festival biedt de deelnemende fanfares de kans om zich op een heel andere wijze te presenteren. Geen grote werken maar lichte muziek waarbij het niet alleen gaat om de muziek maar ook over facetten zoals programmaopbouw, presentatie en entertainmentgehalte. Het miniconcert kan worden versterkt door gebruik van een lichtshow en beamerpresentatie. Ook hebben de deelnemers de mogelijkheid gebruik te maken van de geluidsinstallatie voor effecten of het versterken van vocale solisten en instrumenten. 

De eerste editie vorig jaar trok meteen tien deelnemers. De tweede aflevering op 9 november in Surhuisterveen brengt vijftien fanfares aan de start. 

De deelnemers: 
C-groep
Cmv Jeduthun Opeinde-Nijega o.l.v. Willem Flisijn 
Jeugdfanfare Altena o.l.v. Ron van Vuuren 
Muzykferiening ‘OpMaat’ Berltsum o.l.v. Gatse Hylkema 
Broederband Beerzerveld o.l.v. Jan Jager 
Fanfare Blauwhuis o.l.v. Roelof Bakker 
Legato Burgum o.l.v. Sijtze van der Hoek 

B-groep: 
De Bazuin Ommen o.l.v. Bert Groothedde 
Chr. fanfarekorps Concordia Wjelsryp o.l.v. Andries Kramer 
CMV Wubbenus Jacobs Arum o.l.v. Arjen Steur 
CMV Hardenberg o.l.v. Gerben Pol 
Prins Hendrik Scheemda o.l.v. Gosse Reijenga 

A-groep: 
Eendracht Eerbeek o.l.v. Jaap Musschenga 
CMV De Eendracht Wezep o.l.v. Gerben Pol 
Fanfare Eendracht Maakt Macht – Oudega (Súdwest Fryslân) o.l.v. Paulus de Jong 
CMV Excelsior o.l.v. Andries Kramer 

De jury wordt gevormd door: Gerrit Breteler, Piet van der Heide en Jan de Haan. 

23 november 2019 | 20:00 uur

Eric Ball Memorial Concert

23 november 2019 | 20:00 uur

CU Brass heeft de Proviciale Brassband Groningen (onze huidige Nederlands kampioen onder leiding van Richard Visser) en een Projectkoor bereid gevonden de prachtige muziek van Eric Ball ten gehore te brengen. Op 23 november is De Flambou te Surhuisterveen het toneel van zijn muziek. Ook zal niet alleen de muziek maar ook het levensverhaal van de fameuze componist worden verteld. Dit zal worden verteld aan de hand van beelden en korte interviews van mensen die hem persoonlijk hebben gekend.  

Onze gastsolist Tom Hutchinson (principal cornet Cory Band) zal deze avond een viertal solo’s ten gehore brengen. Één van deze solo’s is speciaal voor deze avond geschreven op basis van melodieën die Eric Ball heeft gecomponeerd. Een prachtig projectkoor onder de bezielende leiding van Aad Contze zal een aantal liederen ten gehore brengen. Deze liederen zijn zo onlosmakelijk verbonden zijn met Eric Ball. Een klein tipje van de sluier: Resurgam, In the Secret of Thy Presence, The Kingdom Triumphant…. en nog veel meer.  

Tevens zal Tom een workshop en Masterclass geven op de zaterdagmiddag. Je kunt er bij zijn, klik op onderstaande link en kies voor bijvoorbeeld de workshop en het concert (een broodmaaltijd is inclusief bij een combikaart) of alleen voor het concert 

Kaarten kunt u hier bestellen.

8 december 2019 | 15:30 uur

Adventsconcert mannenkoor Westerlauwers

08 december 2019 | 15:30 uur

Op zondag 8 december om 15.30 uur geeft het Westerlauwersmannenkoor weer haar traditionele Adventsconcert in Surhuisterveen. Dat dit gewaardeerd wordt door het publiek blijkt wel omdat het al vele jaren achter elkaar strak uitverkocht is. Elk jaar weet het mannenkoor het publiek te boeien met uitstekende solisten en een goed opgebouwd programma. 

Musica in Gloria met Fanfare Joost Wiersma en Gloria Deo

Musica in Gloria met Fanfare Joost Wiersma en Gloria Deo

14 december 2019 | 20:00 uur

Het concertkoor “Gloria Deo” te Drachten en het fanfareorkest “Joost Wiersma” te Jistrum hebben hun krachten gebundeld en het initiatief genomen voor dit concert.

Tijdens dit concert zal muziek ten gehore worden gebracht van bekende componisten zoals o.a. Puccini, Händel en Rutter.

Het programma is zo samengesteld dat fanfare en koor de meeste stukken gezamenlijk uitvoeren en is aantrekkelijk voor een breed publiek. Een aantal composities is speciaal voor dit concert gearrangeerd. Daarnaast zal ‘Joost Wiersma’ zich ook afzonderlijk presenteren met o.a. From Ancient Times’ van Jan van der Roost.

Het geheel zal op beide avonden worden gepresenteerd door Diana de Groot, bekend van Omrop Fryslân.

 Joost Wiersma en Gloria Deo verwelkomen u graag op dit concert!

14 december in de Flambou, Surhuisterveen.

Kaarten zijn te bestellen via www.ticketkantoor.nl/shop/musicaingloriasu

15 december 2019 | 11:00 uur

Kerstkoffieconcert Blaast de Bazuin

15 december 2019 | 11:00 uur

Op zondagochtend 15 december houdt brassband Blaast de Bazuin uit Surhuisterveen haar jaarlijkse kerstkoffieconcert. Het optreden vindt plaats in De Lantearne in Surhuisterveen. Het concert begint rond elf uur. De ontvangst is in kerstsferen, want voor wie wil staat er ‘krystbôle’ en ‘poeiermolke’ (kerstbrood en chocolademelk) klaar. Natuurlijk is er ook een kopje koffie verkrijgbaar. Op het programma staat een scala aan kerstliederen, van bekende meezingers tot kerstmedleys. Ook de jeugdleden van Blaast de Bazuin dragen hun steentje bij aan het kerstkoffieconcert. 

18 december 2019 | 20:00 uur

Mensen van Vrede: Kerstconcert LEV

18 december 2019 | 20:00 uur

Vorig jaar trok LEV door het land na het uitbrengen van ‘Wat een geweldige nacht’, het eerste kerstalbum van de band. Ook dit jaar komt de band naar Surhuisterveen met een kerstconcert. Dit keer met een nieuw verhaal: Mensen van Vrede. 

‘God laat zich vinden waar de deuren openstaan. Hier is Jezus, hier is vrede’ 

Met kerst vieren we de geboorte van Jezus, het Kind van vrede. Zoals Jezus vrede brengt, mogen wij mensen van vrede zijn voor de mensen om ons heen. Tijdens de avonden staat dit thema centraal. Natuurlijk komen de liederen van het kerstalbum van de band voorbij, afgewisseld met bekende kerstklassiekers. Heerlijk luisteren én meezingen, zoals je van LEV gewend bent! 

Voor meer informatie: www.bandlev.nl