Concert Dzvinochok en I.M.D. 

Concert Dzvinochok en I.M.D. 

door
164 164 mensen hebben dit evenement bekeken.

Twee topkoren uit Kiev in Surhuisterveen 

Succesvolle reis van 2022 smaakt naar meer – jongenskoor en meisjeskoor binnenkort in Surhuisterveen, de Flambou samen met Interkerkelijk Mannenkoor Drachten. 

Op maandagavond 30 oktober om 19.30 geven jongenskoor Dzvinochok en meisjeskoor Vognyk uit Kiev een concert in de Flambou te Surhuisterveen samen met Interkerkelijk Mannenkoor Drachten.  

De werkgroep die alles rond de komst van beide koren naar onze regio regelt, de werkgroep ‘Dzvinochok HS’, is ontzettend blij dat het koor ondanks de situatie in Oekraïne toch naar Nederland kan komen. Dzvinochok kwam al eerder naar ons land maar vanwege de oorlog kan nu alleen de jongste helft van het koor uitreizen: de oudere koorleden (tenoren en bassen) mogen het land niet uit of zijn in het leger opgenomen. De beperkingen gelden niet voor de vrouwelijke tegenhanger, dus komt meisjes- en jonge-vrouwenkoor Vognyk mee.  

Het koor bestaat dit keer uit 20 jongens (van ca. 10-16 jaar) en 20 meisjes en jonge vrouwen (van ca. 10 tot 25 jaar). Vorig jaar traden ze op door heel Nederland en kort geleden waren ze te zien en te horen in het tv-programma Podium Klassiek van de NPO. Afgelopen zomer was het koor te gast op een 14-dagen durend wereldwijd korenfestival in Seoul (Korea). De Nederlandse concertreis van dit jaar doet eerst Leiden en omgeving aan en komt daarna naar Surhuisterveen. 

De toegang is € 5,– p.p. bij de uitgang is er een collecte. De baten van het concert komen ten goede aan beide koren en aan de Friese Rijders (www.frieserijders.nl die met grote regelmaat hulpgoederen naar Oekraïne transporteren. 

 

Datum en tijd

maandag 30 oktober 2023 19:30
 

Locatie

Share With Friends