Dwarsfluitdag en concert Jelle Hogenhuis

Dwarsfluitdag en concert Jelle Hogenhuis

door
130 130 mensen hebben dit evenement bekeken.

Op zaterdag 24 september 2022 organiseert het Noord Nederlands Fluitcollectief een bijzonder concert in “de Lantearne” in Surhuisterveen. Het is een concert ter ere van de vorig jaar overleden fluitist en fluitenbouwer Jelle Hogenhuis.

Jelle Hogenhuis bouwde al jarenlang betaalbare lage dwarsfluiten. Zijn fluiten werden besteld in binnen- en buitenland. Als basismateriaal gebruikte hij PVC. Dit klinkt verassend goed. Zijn fluiten kenmerken zich door een grote volle klank in de laagte, waardoor ze heel goed bruikbaar zijn in een dwarsfluitorkest. Zo krijgt het dwarsfluitorkest hetzelfde bereik als een strijkorkest. Toen Jelle zelf nog les gaf op de muziekschool richtte hij fluitorkesten op zodat amateurfluitisten met nog meer plezier konden musiceren. Op meer muziekscholen in binnen- en buitenland ontstonden in de loop der jaren fluitorkesten, waarbij gebruik werd gemaakt van de fluiten van Jelle en er zijn ook steeds meer professionele fluitensembles, waarbij zijn fluiten gebruikt worden .

Tijdens het concert worden composities en arrangementen van Jelle Hogenhuis voor dwarsfluitorkest gespeeld door het Noord Nederlands Fluit Ensemble. Dit ensemble bestaat uit professionele fluitisten, studenten van het conservatorium en vergevorderde amateurs. Natuurlijk worden de lage fluiten die gebouwd zijn door Jelle ook gebruikt.

Overdag worden een aantal arrangementen met amateurfluitisten ingestudeerd. Deze stukken worden ook tijdens het concert gespeeld. Dit wordt een groot fluitorkest met zo’n 80 fluitisten, waaronder 5 contrabassen, 6 bassen, 6 alten, 3 piccolo’s en vele gewone fluiten.

Het concert vindt plaats op zaterdag 24 september 2022 in de “Lantearne” Jan Binneslaan 49, in Surhuisterveen en is openbaar toegankelijk.

Aanvang: 20.00 uur

 Entree: €7,50 via de voorverkoop en €10,– aan de deur. Kinderen t/m 18 jaar kunnen gratis komen luisteren.

Informatie over het reserveren van kaarten is te vinden op:  https://www.stichtingnnfc.nl/

 

Datum en tijd

zaterdag 24 september 2022 20:00
 

Locatie

Share With Friends