Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Avond met verhalen door ‘Donkey Tandem & freonen’

19 april @ 8:00 pm - 11:00 pm

Avond met verhalen door ‘Donkey Tandem & freonen’

 

Op vrijdag 19 april, ’s avonds vanaf 20.00 uur geeft Donkey Tandem een concert in ‘De Lantearne’ te Surhuisterveen.

Het duo, bestaande uit Dries Woudstra (zang en gitaar) en Dictus Hoogsteen (zang en accordeon) wordt voor deze gelegenheid aangevuld met Oebele Visser (slagwerk) en Jelmer Woudstra (basgitaar).

Het repertoire bestaat uit liederen met verhaalteksten, grotendeels door de heren van Donkey Tandem zelf geschreven of vertaald vanuit bestaande nummers, steeds in de Friese taal. Zo zijn er nummers te horen van o.a. Toon Hermans, Rob de Nijs, Cornelis Vreeswijk en oorspronkelijk Ierse nummers, steeds in de ‘memmetaal’ vertaald of herschreven.

Compleet zelfgeschreven nummers (tekst en muziek) gaan vaak over historische figuren uit de buurt (Jan de Roos, Aan Rus) of vertellingen vanuit de literatuur (Roald Dahl, Friese sagen of legendes, enz.). Gaat het ene lied over serieuze zaken in het leven, een ander lied raakt weer een komische toets….

‘Lofsang op’e Wâlden’ bejubeld de eigen omgeving en ‘Blauforleat’ vertelt over jeugdherinneringen. ‘Gonzales en Ynskje’ is een dolkomisch verhaal over een verloren liefde, om maar wat te noemen.

Een bonte verzameling vertellingen op muziek vormt zo de rode draad van het repertoire. Met recht een avond vol luisterliederen…

De toegang is gratis. Wel gaat de pet rond voor een bijdrage in de onkosten.

Gegevens

Datum:
19 april
Tijd:
8:00 pm - 11:00 pm
Winkelmandje